وبگاه صهيونيستي ماکو در گزارشي نوشت: ايران ارتشي قدرتمند به ويژه در زمينه يگان موشکي دارد و نقطه مقابل آن ارتش بسيار کوچک و غير حرفهاي عربستان سعودي است.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، وبگاه عبري زبان «ماکو» چندي قبل در گزارشي با اشاره به تنش ايجاد شده بين ايران و عربستان سعودي به قياس توان نظامي دو کشور پرداخت. هرچند که در دکترين نظامي ايران حمله به کشور مسلماني در دستور کار نبوده و نيست اما به هرحال در قياس ذکر شده از ديدگاه اين وبگاه صهيونيستي، ايران برتريهاي قابل توجهي از بعد تعداد پرسنل نظامي و توانمندي يگان موشکي و نيروي دريايي برخوردار است.در اين گزارش به توان موشکي زمين به هواي ايران نيز اشاره شده اما قديمي بودن جنگندههاي ايران و نحوه نگهداري آنها تنها نقطه ضعف فاحش در برابر رقيب محسوب ميشود.
وبگاه ماکو در اين زمينه نوشت: ايران ارتشي با قدمت و قدرتمند خصوصا در زمينه يگان موشکي دارد اما عربستان سعودي ارتشي بسيار کوچکتر و آماتوري در اختيار دارد.
*نيروي هوايي و دست بالاي موشکهاي زمين به هواي ايران
در اين گزارش با قياس نيروي هوايي دو کشور آمده است: در حالي که عربستان از جنگندههاي پيشرفته برخوردار است اما بدنه نيروي هوايي ايران قديمي است .
نيروي هوايي ايران 224 جنگنده دارد که بسياري از آنها قديمي و شرايط نگهداريشان نيز چندان مناسب نيست. جنگندههاي «اف- 14» ايران نيز ساختشان به دهه 70 ميلادي برميگردد .اگر چه جنگندههاي ايراني بهينه سازي شدهاند ولي هنوز تا رسيدن به هواپيماهاي ويژه عملياتي در خطوط مقدم فاصله بسياري دارند. نمونههايي هم که ايران هر چند وقت رونمايي ميکند برگرفته از نسخههاي قديمي هستند.
و اما عربستان داراي 270 هواپيماي پيشرفته است که ميتوان به دهها «اف- 15» که از بهترين جنگندههاي موجود هستند، اشاره کرد. گذشته از اينها، عربستان 70 جنگنده «تورنادو » و بيش از هفتاد جنگنده «تايفون» دارد. البته موشکهاي زمين به هواي ايران به راحتي ميتواند تهديد بزرگي عليه جنگندههاي عربستاني باشد.
*توان موشکي، يگان موشکي ايران هراسناک است
در بخش ديگر اين گزارش آمده است: ايرانيها با اشراف به ضعف خود در نيروي هوايي آنرا با توان موشکي رفع ميکنند ، اقدامي که موجب بيم منطقه شده است. ايران صدها موشک «اسکاد» بي و سي دارد و موشکهاي بومي اين کشور نيز تمام عربستان را در پوشش خود دارند. ايرانيها اخيرا شهرهاي موشکي را نشان دادهاند که در اعماق زمين قرار گرفته و از حملات هوايي دشمن در امانند.
عربستان البته توانايي انهدام حملات موشکي را نيز ندارد. بررسيها نشان ميدهند ايران توانايي مناسبي در مديريت جنگهاي موشکي طولاني دارد که آن را در جنگ ايران و عراق شاهد بوديم. عربستان نيز موشکهاي پيشرفته «دي اف- 3 » و «دي اف- 21» دارد ولي تعداد آنها مقابل موشکهاي ايران به حساب نميآيند.
*نيروي زميني، کميت عددي فوق العاده پرسنل نظامي ايران
مزيت نيروي زميني ايران تعداد پرسنلش است. عربستان حدود 215 هزار نفر نيروي نظامي دارد اما در نقطه مقابل ايران ارتش 870 هزار نفري همراه با 2 ميليون بسيجي دارد. ارتش ايران 1600 تانک قديمي« تي-72» و «تي -62» همراه با صدها قبضه توپخانه و موشک انداز دارد.
برگ برنده عربستان در اين بخش تنها کيفيت تجهيزاتش است. عربستان 900 تا 1000 تانک «ام ي » پيشرفته ساخت آمريکا دارد.
*نيروي دريايي، چالش بزرگ عربستان
در انتهاي اين گزارش با تمرکز بر توانمندي نيروي دريايي دو کشور آمده است: نيروي دريايي ايران چالش بزرگ عربستان سعودي است چون به راحتي تاسيسات نفتي اين کشور را در خليج فارس هدف ميگيرد. عربستان نيز آگاه است که ايران ميتواند به کمک موشکهايش تاسيسات نفتي اين کشور را هدف گيرد.
نيروي دريايي عربستان که از اين تاسيسات محافظت ميکند مجهز به 100 قايق و چند کشتي مين ياب است که بسياري از آنها کوچکند و نميتوانند مقابل حملات ايران ايستادگي کنند. در واقع نيروي دريايي کوچک عربستان سعودي 13500 نيرو دارد و در نقطه مقابل ايرانيها 18 هزار نيروي ارتشي و 20 هزار نيروي دريايي سپاه پاسداران را در خدمت دارند. ايران 26 کشتي موشک انداز قديمي دارد ولي در پرتاب موشک دقيق عمل ميکنند. ايران همچنين 18 زيردريايي و صدها قايق تندرو دارد که بر آنها موشک و راکت انداز کار گذاشته شده است.
روزنامه انگليسي «اکسپرس» نيز چندي قبل در گزارشي تحت عنوان «بزرگترين ارتشهاي دنيا که نبايد با آن درگير جنگي شويد» از ايران به عنوان هشتمين ارتش بزرگ دنيا در جهان نام برد.
اکسپرس در اين گزارش نوشت: کدام کشور اينک فعالترين پرسنل نظامي از حيث آمادگي براي نبرد در صورت مواجهه در جنگ در گستره جهاني را دارد؟
روزنامه ياد شده با نام بردن از «ايران به عنوان هشتمين ارتش آماده جهان» نوشت: گزارشها حکايت از اين دارند که ايران پهپادهاي انتحاري خود را به عنوان بخشي از يک سلاح نظامي بهبود داده است، سلاحهايي که ارزانتر از يک موشک کروز هستند.
وبگاه انگليسي «جينز ديفنس» نيز اخيرا در گزارشي با اشاره به تلاش ايران در خريد جنگندههاي «سوخو -30 فلانکر» نوشت: سوخو -30 به طور قابل توجهي توان عملياتي نيروي هوايي ايران را بعد از دههها تحريمهاي بينالمللي افزايش خواهد داد.
جينز ديفنس نوشت: نيروي هوايي جمهوري اسلامي ايران (IRIAF) نياز مبرمي به سرمايه گذاري مجدد بر ناوگان جنگندههاي فرسوده و غير قابل خدمات دهياش دارد که بسياري از آنها را در دهه هفتاد ميلادي از آمريکا خريد يا در جريان عمليات موسوم به «توفان صحرا» عليه عراق در دهه نود ميلادي از اين کشور به دست آورد.
سوخو-30 جنگنده 2 موتوره و 2 سرنشينه نوين و بسيار چابک است که توسط شرکت سوخو در روسيه ساخته شده است . اين جنگنده چند منظوره براي تمام شرايط آب و هوايي طراحي شده و بسيار مناسب ماموريت هاي هوا به هوا و هوا به سطح است .
اين هواپيما ويژگي توانايي خلبان خودکار در تمام مراحل پرواز از جمله پرواز کم ارتفاع را دارد . برد عملياتي اين جنگنده 1500 کيلومتر است و با مخزن اضافي سوخت 3000 کيلومتر که با استفاده از سامانه سوخت گيري هوايي ميتوان آنرا تا 5200 کيلومتر (3200 مايل) افزايش داد. اين هواپيما نمونه ارتقا يافته جنگنده سوخو -27 است.
منبع:فارس